Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szakszervezetek képes leírás - Vasút.tlap.hu
részletek »

Szakszervezetek - Vasút.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vasut.tlap.hu » Szakszervezetek
Keresés
Találatok száma - 5 db
Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezet

Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezet

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete az MTSZSZ Akadémia keretében megtárgyalta a munkavállalók helyzetét az új Munka Törvénykönyve tükrében és az alábbi állásfoglalást fogalmazta meg: Az új Munka Törvénykönyve hatályba lépése óta az MTSZSZ által képviselt területeken a munkavállalók jövedelmi helyzete romlott. A munkavállalók kiszolgáltatottsága jelentősen növekedett.

Mozdonyvezetők Szakszervezet

Mozdonyvezetők Szakszervezet

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára szerint a közösségi közlekedésben 2013 a bővülés éve volt. Évértékelőjében kiemelte: a szolgáltatások fejlesztését és a hatékonyabb működést az alapozta meg, hogy folytatódott a közösségi közlekedési cégek szervezeti átalakulása.

Pályavasúti Dolgozók Szakszervezet

Pályavasúti Dolgozók Szakszervezet

A PVDSz közgyűlése megtárgyalta és elfogadta a MÁV Zrt. munkavállalói 2014. évi helyzetének javítása érdekében javasolt intézkedéseket. A javaslatokkal egyetértett a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete és a Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége, így közös javaslatként terjesztettük a munkáltató elé. Közösen kezdeményeztük, hogy a javaslatokat a Vasúti Érdekegyeztető Tanács (VÉT) januári ülése keretében vitassuk meg és mielőbb jussunk megállapodásra. A bérre vonatkozó javaslat ITT a kollektív szerződés módosítására vonatkozó javaslat ITT olvasható.

Vasútasok Független Szakszervezet

Vasútasok Független Szakszervezet

Szakszervezetünk levelet írt Pál László Általános Elnök - Vezérigazgató Úrnak MÁV Zrt., és Csépke András Üzemeltetési Igazgató Úrnak MÁV-START Zrt.,melyben felhívjuk figyelmüket az időszakos vizsgák során tapasztalt problémákra és hiányosságokra. Egyúttal felhívjuk tagjaink figyelmét arra, hogy a 'NEM MEGFELELT' tesztlapokat jogukban áll kikérni és áttekinteni, a hasonló problémák elkerülése végett.

VDSzSz

VDSzSz

December 17-én nettó 33 700 forintot többletjuttatást kap 30 ezer vasúti dolgozó. Ez a Kormány és a VDSzSz Szolidaritás között 2011-ben létrejött megállapodás utolsó részlete, ami idén összesen 2 milliárd forint kifizetését jelenti. A kifizetésről 2013. december 16-án írt alá megállapodást Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Ungvári Csaba, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója, Futó Imre, a MÁV Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója és Gaskó István, a VDSzSz Szolidaritás elnöke.

Tuti menü