Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fotógaléria képes leírás - Vasút.tlap.hu
részletek »

Fotógaléria - Vasút.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vasut.tlap.hu » Fotógaléria
Keresés
Találatok száma - 6 db
A világ legszebb vasútállomása

A világ legszebb vasútállomása

Ha valaki autóval érkezik Spanyolország egyik legizgalmasabb és legérdekesebb városába, Toledóba, sajnos nem láthatja a világ egyik legszebb állomásépületét. A vasút 1858-ban érkezett el Toledóig, a jelenlegi állomás azonban csak a huszadik század elején épült meg Narciso Clavería y de Palacios építész tervei alapján neo-mudéjar stílusban.

Mozdonyok

Mozdonyok

Az oldalt azért hoztuk létre, hogy egy vasúti fotó adatbázist alakítsunk ki a felhasználók, fotósok segítségével. Elsősorban a Magyar vonatkozású fotókon van a hangsúly, de természetesen bármely külföldi vasúttársaság járművéről készült kép is feltölthető. Az oldal nem egyszerű képtár, hanem adatbázis, ahol többféle tulajdonság alapján is kereshetők a képek. Például: pályaszám, vasúttársaság vagy a fotó készítési helye, ideje, stb...

Szombathely vasútállomás

Szombathely vasútállomás

A városunkban a vasutat 1865-ben - Horváth Boldizsár, Hollán Ernő és Széll Kálmán meghatározó közvetetett hatására - meghonosító Déli Vasút I. osztályú típusépületeinek jellegzetességeit viselte az eredeti szombathelyi pályaudvar. A szabványtól eltérően a vasi megyeszékhelyen a XIX. század utolsó éveiben épült példány középrésze emeletes kiképzésű lett

Vasutas magazin fotópályázat

Vasutas magazin fotópályázat

Ezeken az oldalakon a MÁV Csoport belső újságja, a Vasutas Magazin 2009. évi fotópályázatára beérkezett képeket láthatja. Hatvanhét vasutaskollégánk ragadott fényképezőgépet, s küldött be ötszáznál is több - szebbnél szebb - vasúti képet. Ön november 5. és december 5. között szavazhat is az Önnek tetsző képekre. A legtöbb szavazatot kapott kép készítője - a Hotel Írottkő felajánlásának köszönhetően - kétszemélyes hosszú hétvégét nyer. De mindenekelőtt bízunk abban: a fotók révén Ön is érezheti, hogy a vasutasok, vasútbarátok miért is szeretik annyira a vasutat!

Vasúton a Balaton körül

Vasúton a Balaton körül

Vonatozni a Balaton partján - legyen szó az északi vagy a déli partról - hangulatos és látványos időtöltés, kellemes utazási élmény. Az északi parton a 29-es vasútvonal Szabadbattyántól egészen Tapolcáig húzódik, érintve a tó partján fekvő településeket.

Vonatfotók

Vonatfotók

Már több, mint harminc év is eltelt azóta, hogy elkattintottam az első vasúti témájú fotóimat. Ez idő alatt több ezer felvétel gyűlt össze, melyek nagyobb része sajnos jelenleg a sublótfiókban porosodik. Ezen az oldalon e gazdag termésből hazám, Magyarország vasútját ábrázoló képeimet szeretném bemutatni. Jó böngészést kívánok!

Tuti menü