Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vasút linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Vasút képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: vasut.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
22034 Mozdony ( Nyalóka)

22034 Mozdony ( Nyalóka)

Sokáig csak motorpótlóként említették ezt a kis, két kapcsolt kerékpárú, szertartályos mozdonyt, melyből 1928-től kezdődően, összesen 148-at szállítottak a MÁV részére. A jól sikerült konstrukciót egészen 1940-ig gyártotta a MÁVAG, sőt, a licenc megvásárlása után a jugoszláv Slavonski Brod mozdonygyár is több mint húsz ilyen mozdonyt épített

424-es sorozat

424-es sorozat

A 424 sorozatú univerzális, személy- és tehervonati mozdony négy kapcsolt kerékpárú, túlhevített gőzű, ikergépezetű konstrukció volt. A MAVAG gyár a típusból 1924 és 1958 között 514 mozdonyt épített, ebből 365 db a MÁV megrendeléseire készült. Export változatai a csehszlovák, jugoszláv, szovjet és koreai vasutaknál is üzemeltek.

50 %-os utazási kedvezmény nyomtatvány

50 %-os utazási kedvezmény nyomtatvány

A nyomtatvány lehetőséget teremt 50%-os utazási kedvezményre.Kormányrendelet szabályozza a közalkalmazottak, közszolgálatban dolgozók és a közszféra egyes dolgozóinak utazási kedvezményét. Itt letölthető a szükséges nyomtatvány.

A világ legszebb vasútállomása

A világ legszebb vasútállomása

Ha valaki autóval érkezik Spanyolország egyik legizgalmasabb és legérdekesebb városába, Toledóba, sajnos nem láthatja a világ egyik legszebb állomásépületét. A vasút 1858-ban érkezett el Toledóig, a jelenlegi állomás azonban csak a huszadik század elején épült meg Narciso Clavería y de Palacios építész tervei alapján neo-mudéjar stílusban.

Az e-vonatjegy nem váltható vissza az utazás megkezdése előtt

Az e-vonatjegy nem váltható vissza az utazás megkezdése előtt

Az elektronikus jegy az utazás megkezdése előtt nem váltható vissza, és aki ilyen jeggyel utazva a célállomás előtt lemond a továbbutazásról, nem kapja vissza a menetdíj-különbözetet - egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet, amely vasárnap lép hatályba, és a Magyar Közlöny legutóbbi számában jelent meg.

Börzsöny kisvasút

Börzsöny kisvasút

A 2009-es újraindítás óta lassan, de folyamatosan fejlődik a Börzsöny Kisvasút, bővül a járműpark. Pedig a szűkös anyagi lehetőségek mellett a többszöri lopások is hátráltatták a fejlődés menetét. Az L60-as, NDK gyártású csatlórudas kisdízel motorgenerálon esett át a közelmúltban, frissült erővel várja nyári szezon beindulását

CFR Román vasúti menetrend

CFR Román vasúti menetrend

A CFR Román vasúttársaság menetrendje. Compania Naţională de Căi Ferate 'CFR' - SA este Managerul de Infrastructură Feroviară din România, care administrează şi întreţine infrastructura feroviară publică şi o serie de componente de infrastructură privată. mai mult...

Déli pu. Budapest

Déli pu. Budapest

1861-ben nyílt meg a Déli Vasút tulajdonában lévő Buda állomás (a Déli pályaudvar elődje), a Buda-Kanizsa vonal végállomásaként. Az épület a vasúttársaság más forgalmas pályaudvaraihoz hasonlóan komolyan felszereltnek számított, és egy facsarnokkal bírt a vasúti sínek felett. A Déli pályaudvar nevet 1873-ban kapta az állomás, nem a földrajzi fekvéséről, hanem a vasúttársaságról.[1] 1901-ben a növekvő forgalom következtében a Vérmező felől új jegyváltó-előcsarnok épült.

Diákkedvezmény

Diákkedvezmény

33%-os kedvezmény 26 éven aluli fiatal (péntek- vasárnap) Családi kedvezmény (18 éven aluli gyermeket kísérő szülő) - 50% -os kedvezmény Nappali és esti tagozatos tanuló, aki diákigazolvánnyal rendelkezik Levelező tagozatos tanuló, a lakhelye és a tagintézet között

Hirdetés
Enged a MÁV a vonatjegy árából

Enged a MÁV a vonatjegy árából

Csökken az interneten vagy mobiltelefonnal vásárolt vasúti menetjegyek ára július 1-jétől. Három százalékkal. Július elsejétől három százalékkal olcsóbban vásárolhatnak online, bankkártyával vagy a mobiltelefonos egyenleg terhére menetjegyet a vonaton utazók, ha az otthoni nyomtatás vagy digitális bemutatás lehetőségét választják, közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pénteken.

Fázisváltós villamos vontatás és a villanymozdony

Fázisváltós villamos vontatás és a villanymozdony

A nagyfeszültségű háromfázisú váltakozóáramú vontatás sikerének kulcsa a Kandó Kálmán által megálmodott, és megvalósított fázisváltó volt. A berendezés a Kandóféle kialakítás szerint egy egyfázisú szinkronmotor és egy háromfázisú szinkrongenerátor közös álló és forgórésszel.

Fogyatékossággal élők utazási kedvezménye

Fogyatékossággal élők utazási kedvezménye

A rendeletben meghatározott utazási kedvezmények kizárólag Magyarország területén, belföldi forgalomban vehetők igénybe. Nemzetközi utazásra, valamint a nemzetközi utazás magyarországi szakaszára az utazási kedvezmények nem vehetők igénybe. [R. 1. § (2)]

Földalatti Vasúti Múzeum

Földalatti Vasúti Múzeum

A kontinens első -1896. május 2-án átadott- földalattijának állít emléket a Földalatti Vasúti Múzeum, amely 1975-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. 1996-ban a földalatti megindulásának 100. évfordulójára - a teljes földalatti vonal mellett - a múzeum is megújult.

Gemenci Állami Erdei Vasút ( Tolna)

Gemenci Állami Erdei Vasút ( Tolna)

Az erdei vasút kiinduló állomása Pörbölyön, az Ökoturisztikai Központban található. Másik végpontja a Szekszárdtól 6 km-re lévő Bárányfok. A Gemenci erdőben a vasúti pálya több szakaszban épült. A Gemenc-Keselyűs közti erdei vasúti vonal kialakítása 1955-ben kezdődött el és 1957-től üzemel. 1963-ban megépült az ebből kiágazó, Gemenc-Ásáduna felé vezető szárnyvonal meghosszabbítás a Szomfovai erdőrészig

Gyermekvasút

Gyermekvasút

A Gyermekvasút a főváros egyik különleges, a maga nemében páratlan látványossága. A budai hegyvidék kirándulóhelyeit összekötő kisvasút, ahol a különböző beosztásokban iskolás korú gyermekvasutasok teljesítenek szolgálatot.

GYSEV - Menetrend

GYSEV - Menetrend

Nyugat-Dunántúlon és Kelet-Ausztriában. A társaság tulajdonában van a Győr-Sopron-Ebenfurt vonalszakasz. Emellett üzemelteti a Fertővidéki Helyiérdekű Vasútat Fertőszentmiklós és az ausztriai Nezsider (Neusiedl am See) között. Szintén a GYSEV Zrt. üzemelteti 2001 óta a Sopron-Szombathely. 2006 óta pedig a Szombathely-Szentgotthárd szakaszt. 2011-ben újabb 214 kilométer vasúti pályaszakasz üzemeltetésére kapott megbízást a tulajdonos magyar államtól a GYSEV: ezek a Rajka-Hegyeshalom-Csorna-Répcelak-Porpác , a Porpác-Szombathely, a Szombathely-Kőszeg, a Szombathely-Zalaszentiván, valamint a jelenleg nem működő Körmend-Zalalövő közötti vonalak.

Hazánk egyik legszebb vasútvonala

Hazánk egyik legszebb vasútvonala

A Bakony hegység szívéből Zircről indulhatunk el az erdő mélyén zakatoló kisvasutas kirándulásra, mely a csodaszép Cuha-patakon visz keresztül. A vonat a patak mellé szegődve, hidak felett, sziklafalak között bújócskázva vágtat a prova-cseszneki vasútállomás felé.

Tuti menü