Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kirándulás vonattal képes leírás - Vasút.tlap.hu
részletek »

Kirándulás vonattal - Vasút.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vasut.tlap.hu » Kirándulás vonattal
Keresés
Találatok száma - 6 db
Hazánk egyik legszebb vasútvonala

Hazánk egyik legszebb vasútvonala

A Bakony hegység szívéből Zircről indulhatunk el az erdő mélyén zakatoló kisvasutas kirándulásra, mely a csodaszép Cuha-patakon visz keresztül. A vonat a patak mellé szegődve, hidak felett, sziklafalak között bújócskázva vágtat a prova-cseszneki vasútállomás felé.

Kirándulás fogaskerekűvel

Kirándulás fogaskerekűvel

Fogaskerekű vasút Budapest. Magyarország egyik legrégibb közlekedési eszköze, a Városmajorból egészen a Széchenyi-hegyre szállítja utasait. A pálya döntő részben ívben fekszik, útja során 325 méteres szintkülönbséget győz le.

Kismaros - Nagymaros - Visegrád (palota túra)

Kismaros - Nagymaros - Visegrád (palota túra)

A kisvasútállomástól elindulunk a Szokolyai úton, majd átmegyünk a nagyvasút hídja alatt. Elérjük a 12-es számú főutat, amelynél jobbra, Szob felé kell fordulnunk. 50 méterre a kereszteződéstől kiérünk a Köztársaság térre. Bal oldalon a Kismarosi Művelődési Központot láthatjuk, amely különböző programokkal és alkalmi kiállításokkal várja vendégeit. Jobbra a Teleház található, ahol a kulturális programkínálat és a különböző szolgáltatások mellett alkalmi kiállításokat is megtekinthetünk.

Passaui kirándulás

Passaui kirándulás

Passau Németország egyik legfontosabb városa, mely Alsó-Bajorországban található, közel az Osztrák határhoz. Belvárosában talákozik a Duna, az Inn és az Ilz, innen ered neve, a Dreiflüssestadt ('három folyó városa').

Premier előtti utazás a Pilisben!

Premier előtti utazás a Pilisben!

A gőzfelhős vonatok szerelmeseinek nagyszerű hír, hogy decemberben tovább robog a MÁV Nosztalgia legendás 424-es pályaszámú gőzmozdonya! Utazzon a 2013-as évben utoljára gőzmozdony vontatta nosztalgia fotóvonattal, a felújítás alatt álló 2-es számú vasútvonalon.

Túra a Bükkben akár kisvasúttal

Túra a Bükkben akár kisvasúttal

Lillafüredről a Hámori-tó mellett indulunk nyugat felé. A Hámori-tó a Garadna völgyében, a Szinva patak mésztufagátjának duzzasztó hatása miatt keletkezett. Először 1319-ben említik, egy pálos kolostorral kapcsolatos oklevélben Feltó-halastóként.

Tuti menü