Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kisvasút képes leírás - Vasút.tlap.hu
részletek »

Kisvasút - Vasút.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vasut.tlap.hu » Kisvasút
Keresés
Találatok száma - 9 db
Börzsöny kisvasút

Börzsöny kisvasút

A 2009-es újraindítás óta lassan, de folyamatosan fejlődik a Börzsöny Kisvasút, bővül a járműpark. Pedig a szűkös anyagi lehetőségek mellett a többszöri lopások is hátráltatták a fejlődés menetét. Az L60-as, NDK gyártású csatlórudas kisdízel motorgenerálon esett át a közelmúltban, frissült erővel várja nyári szezon beindulását

Gemenci Állami Erdei Vasút ( Tolna)

Gemenci Állami Erdei Vasút ( Tolna)

Az erdei vasút kiinduló állomása Pörbölyön, az Ökoturisztikai Központban található. Másik végpontja a Szekszárdtól 6 km-re lévő Bárányfok. A Gemenci erdőben a vasúti pálya több szakaszban épült. A Gemenc-Keselyűs közti erdei vasúti vonal kialakítása 1955-ben kezdődött el és 1957-től üzemel. 1963-ban megépült az ebből kiágazó, Gemenc-Ásáduna felé vezető szárnyvonal meghosszabbítás a Szomfovai erdőrészig

Gyermekvasút

Gyermekvasút

A Gyermekvasút a főváros egyik különleges, a maga nemében páratlan látványossága. A budai hegyvidék kirándulóhelyeit összekötő kisvasút, ahol a különböző beosztásokban iskolás korú gyermekvasutasok teljesítenek szolgálatot.

Hortobágy-halastavi Kisvasút ( Hajdú-Bihar )

Hortobágy-halastavi Kisvasút ( Hajdú-Bihar )

A hortobágyi Öreg-tavi kisvasút évtizedeken át a vonala mellett elterülő halastavakat szolgálta ki; a szerelvényekkel vitték be a haleledelt, és hordták ki a kifogott halakat. A vízimadarak által rendszeresen látogatott terület idővel védetté váltak, a Hortobágyi Nemzeti Park pedig úgy gondolta, hogy a kisvasút szerepet kaphatna a turizmusban is. A pályát felújították, új járműveket szereztek be, majd 2007-ben megindult a személyforgalom.

Kaszói Kisvasút ( Somogy )

Kaszói Kisvasút ( Somogy )

A Somogy megyei kisvasutak sorában a legfiatalabb a Belső-Somogy legnagyobb összefüggő erdőtömbjében, a kaszói erdőben működő erdei vasút, kisvasút. A teljes hosszában erdőben futó vasútvonal csodálatos tájon halad át. A változatos erdőállományok, a Baláta-tó természetvédelmi területe, a természeti környezet sokszínű élővilágával felejthetetlen élményt nyújt az itt kirándulóknak.

Királyréti Erdei kisvasút ( Pest )

Királyréti Erdei kisvasút ( Pest )

Magyarország legrégebbi erdei vasútjainak egyike a Királyréti Erdei Vasút, mely az egykor 200 km-t meghaladó börzsönyi kisvasúthálózat egyik fennmaradt vonala. A Börzsöny legnagyobb medencéjének vizeit összegyűjtő Morgó patak völgyében halad a Dunaparttól Szokolya községen át Királyrétig. Királyrét szinte a hegység közepén van, a legszebb börzsönyi túrák kiindulóhelye.

Lillafüredi kisvasút ( Borsod )

Lillafüredi kisvasút ( Borsod )

A Lillafüredi ÁEV Magyarország egyik legszebb vonalvezetésű kisvasútja, valódi hegyipálya; vonala meredek hegyoldalakban, különleges völgyhidakon, alagutakon vezet keresztül. Városi környezetből indulva, a diósgyőri vár közeléből juthatunk el vonataival számos látványosághoz: a Garadna völgyben a Hámori-tó partján kanyarogva a lillafüredi Palotaszállóhoz, vízeséshez, barlangokhoz, az újmassai őskohóhoz, és számos gyalogos túra kiindulópontjára.

Mecseki kisvasút ( Baranya )

Mecseki kisvasút ( Baranya )

Azóta folyamatosan üzemel. Sokszor sokan keltették hírét megszűntének, pedig télen-nyáron szállítja, szállította utasait. Nyáron hétfő kivételével minden nap, ősszel és tavasszal szombat, vasárnap. Most, télen, a hétközi szundikálás után vasárnaponként vidáman fütyörészik a Mecsek lankái között. Minden kis utas legnagyobb örömére. 'Kevés embernek kell bemutatni dél-nyugat Magyarország legnagyobb városát, Pécset. A várost, mely a Mecsek árnyékában nőtte ki magát az elmúlt több mint 6 ezer évben. Ahhoz, hogy a kisvasút születésének a tanúi legyünk egy jó nagyot kell ugornunk az időben. 1960-an augusztusában nyílt meg a város Állatkertje, melyet a város lakói áldozatos, egy évi munkájukkal hoztak létre. Az állatkertért szinte mindenki tett valamit, a diákok, az üzemek, a város vezetői, egyszóval mindenki. Ez 130 ezer munkaórát jelentett. Az állatkert specialitása a kutyafajták, a kisragadozók valamint a vidrák. De láthatjuk a kedvenc állatainkat is (macik, zebra, tigris stb).

Szilvásvárad kisvasút

Szilvásvárad kisvasút

Szilvásvárad legismertebb része a Szalajka-völgy. A Szalajka-völgy a Bükk-hegység és feltételezhetően Magyarország egyik leglátogatottabb hegyvidéki völgye. A táj szépségével elbűvöli a látogatót, mely történelmi emlékekben is rendkívül gazdag.

Tuti menü