Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vasúti kiállítások képes leírás - Vasút.tlap.hu
részletek »

Vasúti kiállítások - Vasút.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vasut.tlap.hu » Vasúti kiállítások
Keresés
Találatok száma - 6 db
Földalatti Vasúti Múzeum

Földalatti Vasúti Múzeum

A kontinens első -1896. május 2-án átadott- földalattijának állít emléket a Földalatti Vasúti Múzeum, amely 1975-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. 1996-ban a földalatti megindulásának 100. évfordulójára - a teljes földalatti vonal mellett - a múzeum is megújult.

Helikon Kastélymúzeum

Helikon Kastélymúzeum

Az egykori közös magyar-osztrák Déli Vasútnak állítanak emléket a Semmering és a Zala terepasztalok. A Semmering a Déli Vasút-Süd Bahn osztrák része, a Nagykanizsa-Budapest vonal pedig a magyar oldal fő vonala volt. A Semmering vasútvonal legszebb része a Klamm-Semmering szakasz, viaduktjaival és alagútjaival.

Közlekedési Múzeum

Közlekedési Múzeum

A Városligetben található Közlekedési Múzeumot már messziről felismerhetővé teszi az épületéből kitörő NOHAB mozdony és a tetején levő AN 2-es repülőgép. A múzeumban a hazai közlekedés történetét bemutató állandó és időszaki kiállítások mellett rendszeresen helyet kapnak érdekes, műszaki témájú időszaki kiállítások is.

Nagycenki Széchényi Múzeumvasút

Nagycenki Széchényi Múzeumvasút

A nagycenki kastély közelében, a Hársfasor mellett igazi időutazáson vehetünk rész. A Széchenyi Múzeumvasút pöfögő gőzmozdonya és a vasúti kocsik nosztalgiautazásra csábítanak. Az áprilistól októberig menetrend szerint közlekedő kisvasút a Nagycenki Széchenyi-kastély és a fertőbozi vasútállomás között szállítja az utasokat.

Vasútkiállítás Skanzen

Vasútkiállítás Skanzen

A vasút fénykora - A vidék modernizációja című interaktív kiállítás rengeteg érdekes és izgalmas dolgot mutat be a vasút magyarországi kezdeteitől napjainkig. A látogatók megismerkedhetnek olyan különleges vasúti eszközökkel, mint például a krampács, de megtudhatják azt is, hogy Magyarországon először 1827-ben a Pest-Kőbánya vonalon próbálták ki a lóvasúti technikát

Vasúttörténeti Park

Vasúttörténeti Park

A Magyar Vasúttörténeti Parknak, Európa első interaktív vasúti Parkjának - mely 70.000 négyzetméteres alapterületen száznál is több vasúti járművet, és a vasút üzemeltetéséhez szükséges berendezést mutat be - a volt Északi Vontatási telep ad otthon. Ezt a telepet 1913-ban adták át, s akkoriban Közép-Európa legnagyobb vontatási telepe volt. A vontatási telepen két fordítókoronggal rendelkező körfűtőházat építettek, kisebbiket 22 állással a nagyobbikat 34 állással.

Tuti menü